Natália
1 °C
7 °C

Hemzsegnek Matolcsy kollégái egy pécsi iskola hallgatói között

2017.07.18. 07:51

Pécsi Tudományegyetem, Földtudományok Doktori Iskola – ez tűnik mostanában az egyik legvonzóbb magyar oktatási helynek MNB-s körökben, legalábbis valami különös okból sorban tűnnek itt fel Matolcsy egykori és mai munkatársai.

Nem csak a jegybankelnök barátnője, Vajda Zita járt ide, nemrég a Magyar Nemzet megírta, hogy Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója és felesége is itt tanul. Most pedig a 24.hu nézett utána jobban a hallgatóknak, és úgy találta, hogy jegybankosok sorát találni a földtudományi doktoranduszok között.

A legmagasabb szintű MNB-vezetőktől és volt NGM-s kollégáktól kezdve azok gyerekein, MNB-alapítványos vezetőkön át Matolcsy több bizalmi emberéig elég sok név felbukkan a listán. A legtöbbjük előélete után a földtudományi érdeklődés pedig több mint meglepő. 

A jelenség talán érthetőbbé válik, ha tudjuk, hogy magát a programot éppen az egyik MNB-alapítvány hozta létre a Pécsi Egyetem Földtudományok Doktori Iskolájával összefogva, és az alapítványivá tett közpénzből biztosítanak a magyar egyetemi közegben elég magasnak számító ösztöndíjakat a hallgatóknak.

Hogy pontosan melyik hallgató kap ösztöndíjat, melyik nem, nem nyilvános adat, a 24 cikke szerint azonban az egyetem válaszából feltételezhető, hogy többségüknek jut pénz az MNB-alapítványos ösztöndíjból. Ennek összege havi 300 ezer forint is lehet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?