Túl meleg van, a hétvégén mégse lesz kamionstop

2017.07.21. 09:32

Nem lesz kamionstop most hétvégén, mert annyira meleg lesz, közölte az NFM. Ez az egész kamionstop alapjáraton azt jelenti, hogy júliusban és augusztusban szombat délután háromtól vasárnap este tízig extra a kamionok csak korlátozásokkal közlekedhetnek hazánkban.

Kivéve most, mert épp másodfokú hőségriasztás van érvényben, és a hatóságok nem szeretnék, hogy a sofőröket adminisztratív húzás miatt berohasszák a tűzforró vezetőfülkébe. Egészen pontosan „a nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból” közlekedhetnek normálisan ezen a hétvégén, a sofőröknek nem kell a kocsijukban vagy egy parkolóban várakozniuk. 

Ilyen gyakran szokott lenni, és igazából az intézkedést elrendelő NFM minden hasonló kamionstop-felfüggesztésnél majdnem szóról szóra ugyanazt a szöveget közli. Ebből a sablonból még az van hátra, hogy „a kamionstop felfüggesztése lehetőséget ad akár arra is, hogy a nehéz tehergépjárművek az enyhébb esti, éjszakai órákban induljanak útnak”.