Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-3 °C
5 °C

400 ezer olasz Unicredit-ügyfél adatait lopták el hackerek

2017.07.26. 13:57 Módosítva: 2017.07.26. 16:11

A legnagyobb olasz bank, az Unicredit 400 ezer ügyfelének adataihoz fértek hozzá hackerek - közölte szerdán az Unicredit.

A bank közleménye szerint a hackertámadás csak olyan ügyfeleket érint, akiknek személyi hitelük van a pénzintézetnél, adataikhoz egy meg nem nevezett külső kereskedelmi partneren keresztül fértek hozzá a támadók.

Az Unicredit beszámolt róla, hogy tavaly szeptemberben és októberben, majd idén júniusban és júliusban érte támadás a rendszerüket. A bank szerint az ügyfelek jelszavaihoz nem fértek hozzá a hackerek, de személyes adataikhoz, nevekhez, születési adatokhoz és nemzetközi számlaszámokhoz valószínűleg igen.

A Reutersnek nyilatkozva a bank IT-részlegének igazgatója azt nyilatkozta, sem a bankot, sem az ügyfeleket nem érte anyagi kár a támadás következtében, a kiberbűnözők nem jutottak olyan eszközök birtokába, amelyekkel átutalásokat indíthatnának.   

Az Unicredit feljelentést tesz az ügyben, és intézkedik a biztonsági rés befoltozása érdekében. A Portfolio kiegészítése szerint nagy szerencséje az UniCreditnek, hogy az EU új adatvédelmi irányelve csak jövő májusban lép hatályba, ezután akár a vállalat csoportszintű globális bevételeinek 4 százalékára, vagy 20 millió euróra is megbüntethetik a cégeket a szabályozók.  • Vennék
  • Hírek