Natália
1 °C
7 °C

Wisconsinban épít gyárat a Foxconn

2017.07.26. 19:54

Belső források alapján szerda este rántja le a leplet egy wisconsini gyár építésének terveiről a világ egyik legnagyobb bérgyártó vállalataként ismert tajvani Foxconn, ami nagy győzelem lehet Donald Trump és a republikánus wisconsini kormányzó, Scott Walker számára – írja a Washington Post

A gyár állítólag lapos kijelzőket fog gyártani és az állam délkeleti részében épülhet majd fel. Azt egyelőre nem tudni, hogy hány munkahelyet teremt ezzel a cég, de ez a lépés vélhetően beleillik Terry Gou, a cég vezérigazgatójának korábbi terveibe. Donald Trump megválasztása után nem sokkal mondta azt, hogy legalább 7 milliárd dollárnyi pénzt fektetne be az Egyesült Államokban és akár 50 ezer új munkahelyet is teremtenének, amivel a cég rögtön a legnagyobb munkaadók közé kerülne.

A dologgal talán Walker járna a legjobban, hiszen a 2018-as választások előtt mindenképpen jót tenne a reputációjának az, ha egy ilyen szintű beruházást tudna keresztülvinni az államban, de ez talán előrevetítheti azt is, amiről Trump még tavaly decemberben beszélt. Az elnök akkor azt írta, elképzelhető, hogy a cég egynél több gyárat is felhúz majd az országban, ez pedig tekinthető egy ilyen folyamat első lépésének.

Olyan lehetséges befektetéseket keresünk, amik egy nagyobb amerikai expanzióhoz vezethetnének. A kormányzat több szintjével folytatunk párbeszédet a terveinkről, amik jelentősen megdobhatnák a befektetéseink mértékét az országban.

– írta a cég, ami ugyanakkor az elmúlt néhány évben nem igazán maradt hű a hasonló ígéreteihez. 2013-ban például Pennsylvaniában akartak gyárat építeni, amire lett is volna igény, ám ebből végül nem lett semmi, egy évvel később pedig 1 milliárd dolláros befeketetést lebegtettek be Indonéziában, azonban ez sem valósult meg. Emellett Indiában, Vietnamban és Brazíliában is voltak hasonló esetek, azaz a jelekből ítélve egyáltalán nem biztos, hogy ebből a projektből lesz majd valami.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?