Gusztáv
-7 °C
-1 °C

Mindjárt indul az új magyar légitársaság a tulajdonosa szerint

2017.07.26. 16:10 Módosítva: 2017.07.26. 16:42

A tulajdonos állítása szerint még maximum hat hét, és felszállhatnak Budapestről az új magyar légitársaság első gépei – írja a Turizmus Online egy srí lankai tévéinterjú alapján. 

A RonanAir Légiközlekedési Kft. tulajdonosa, a Colombóban 24 éve tiszteletbeli magyar konzulként tevékenykedő Rohan Nanayakkara az interjúban elmondta, 22 célpontra repül majd az új légitársaság Ferihegyről. 

188789
Fotó: ronanair.blogspot.hu

Az R-Group weboldalán található egy dokumentum, mely szerint a projekt az ázsiai régiót, Afrikát és Közép-Európát fogja kiszolgálni, és mind rövid, mind hosszú távú járatokat üzemeltetni fog Budapestről. Ázsia és Közép-Európa között Budapestet használnák bázisként személy- és teherszállításra egyaránt, de egy, a weboldalukon megjelent útvonaltérkép szerint Budapestről többek között dél-európai üdülővárosok, Németország és Svájc is elérhető lenne. 

Az interjúban a tiszteletbeli konzul arról is beszél, örömmel mondott igent, amikor felhívták, hogy segítsen létrehozni egy új magyar légitársaságot. Majd hozzáteszi, hogy a folyamat nem volt egyszerű,13 évig tartott, de mostanra minden akadály elhárult a projekt elől. Az összes hatóság és magyar kormányzat is támogatja a légitársaságot, ugyanakkor anyagi támogatást nem kap senkitől, csak a saját cégei fektetnek bele, állítja. 

A beharangozott közeli indulás fényében különös, hogy a társaság honlapján sem pontos menetrend, sem a flottáról szóló információ nem található, és közösségimédia-profilja sincs egyelőre.