Tömve vannak a fürdők a hőség miatt

2017.08.02. 11:20

Ha az időjárás egész augusztusban hasonlóan forró marad, számos fürdő rekord vendégszámot és bevételt érhet el idén - közölte a magyar Fürdőszövetség az MTI érdeklődésére szerdán.

Országosan változatlanul magas a fürdők látogatottsága, sok a belföldi és a külföldi vendég egyaránt. Júliusban is a vártnak és a fürdők üzleti terveinek megfelelően alakult a látogatottság, és ha az időjárás augusztusban is forró marad, számos fürdő rekord vendégszámmal és bevétellel számolhat.

A hőség miatt tavaly is jól ment a fürdőknek: a Magyar Fürdőszövetség korábbi adatai szerint 8 százalékkal magasabb árbevételt értek el a szövetség tagjai közé tartozó fürdők tavaly, az összes fürdőben a növekedés 3 százalék körül alakult.

Keddtől péntek éjfélig az egész országra hőségriadót rendelt el Szentes Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár, a legfrissebb előrejelzések szerint a legforróbb időszak péntektől vasárnapig tarthat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az év eddigi legerősebb hőhullámáról írt hétfő délután. Az előrejelzés szerint a következő napokban helyenként 40 fok körül alakulnak a maximumok, és többfelé a leghidegebb órákban sem csökken 20 fok alá a hőmérséklet. Tovább fokozódik a kánikula, a legfrissebb előrejelzések szerint a legforróbb időszak péntektől vasárnapig tarthat.