Eladta a jegybank az Eiffel Palace-t

2017.08.03. 11:30

Egy luxemburgi székhelyű cégnek, a Corpus Sireo Real Estate befektetési alapnak adta el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nettó 53,8 millió euróért az Eiffel Palace irodaépületet, amit 2014 nyarán vettek meg nettó 45,3 millió euróért – közölte az MNB csütörtökön az MTI-vel.

A jegybank a budapesti irodaház értékesítésére márciusban írt ki nyilvános pályázatot. A jegybank közleménye szerint a pályázat egyetlen bírálati szempontja a legmagasabb ár volt.

A pályázat első részében öt érvényes pályázat érkezett be, a második körben pedig három pályázó tett ajánlatot. A Corpus Sireo ajánlotta a legmagasabb árat az ingatlanért. A Corpus Sireo befektetési és vagyonkezelő az elsőszámú svájci eszközkezelő a Swiss Life Asset Managers tagja, amely a 2016 végi adatok szerint 67,4 milliárd euró összegű befektetést kezel Európa több országában.

Az MNB 2014-ben offshore hátterű cégektől vette meg az Eiffel Palace-t, az üzletéről ebben a cikkben írtunk részletesebben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla