Orbán apjának cégétől is kapott tao-pénzt a Honvéd

2017.08.04. 07:42

Tao-támogatókat is nevesített a Budapest Honvéd Sportegyesület éves jelentésében, írta az mfor.hu. Egy ideje megy már a huzavona a tao-pénzek körül, a kormány ugyanis nem szeretné, ha nyilvános lenne, hogy melyik cégek támogatják a sportklubokat, a történet viszont egyre inkább abba az irányba tart, hogy mivel közpénzről van szó, ezeket az adatokat nyilvánosságra kell hozni.

A Budapest Honvéd Sportegyesület közhasznúsági jelentésében és éves beszámolójában szokatlan módon - a többi klubnál sokkal részletesebben - adott számot a támogatásokról, konkrétan nevesítve a tao-kiegészítő támogatást adó cégeket.

A klubnak tao-támogatásként 314 millió forint jutott 2016-ra, tao-kiegészítő támogatásként pedig még 63 milliót kaptak. Utóbbi formában

  • a legtöbbet a GE Hungary Kft. juttatta az egyesületnek, 26,2 millió forintot,
  • utána áll a Coca-Cola 7,5 millióval,
  • és a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. 6,8 millióval.
  • Meg kaptak pénzt a Magyar Telekomtól és az Allianztól is, és egy sor másik cégtől.
  • A hosszú lista érdekes tétele az 1,4 millió forint, ami Orbán Viktor apjának cégétől, a Gánt Kő és Tőzeg Kft.-től érkezett tavaly.

A kézilabda szakosztály 177,3 millió, a vízilabdások 60,6, a kosarasok 76 millió tao-támogatásban részesültek. Az egyesület tavaly közel 1,9 milliárd forintos bevételre tett szert és a 2015-ös 69 millió után most 276 milliós nyereséget tudtak elkönyvelni.