Garancsinak is van magától növekvő lakása

2017.08.11. 02:54

Azt korábban is tudtuk, hogy az első kerületi önkormányzat töredékáron dobálja az állami lakásokat a Várban Garancsi István cége után. Garancsi nem mellékesen Orbán közeli barátja és a Videoton focicsapat tulajdonosa

Külön vakarhatja a fejét a balek önkormányzat, hiszen például azt a tekintélyes, 340 négyzetméteres ingatlant, amit ők havi 220 ezerért adnak Garancsiéknak, azt utóbbiak szintén kiadják: havi nagyjából kétmillióért.  

A cég önkormányzati engedélyt kapott, hogy a lakást bérlőknek kiadhassák. De mint az RTL Klubnak írták,

nem a profit mozgatja őket, hanem a társadalompolitikai szempontok sokkal a fontosabbak számukra.

Az I. kerületről egyébként már több ízben kiderült, hogy szeretnek ingatlanozni, csak rosszul: elég sok feltárt esetben nevetséges összegekért adott ki önkormányzati ingatlanokat a polgármesterhez közeli köröknek: maga Nagy Gábor Tamás, a szülei, sőt egy luxusautókat bérbeadó cég is olcsón jutott ingatlanhasználathoz. Az ügyben nyomozás is indult.

Most pedig legalább annyira érdekes, hogy az emlegetett 340 négyzetméteres ingatlan még meg is nőtt az RTL Klub információi szerint. Garancsiék cége, a CD Hungary ugyanis már 405 négyzetméteresként hirdeti azt.

Szerződéskötés utáni nem hivatalos területnövekedés azért előnyös Garancsiéknak, mert a bérleti díj függ az ingatlan alapterületétől.  A CD Hungary honlapján mindenesetre 396 négyzetméteres alaprajz szerepel. A cégnél azt mondták a tévé kérdéseire, hogy majd megvizsgáltatják az önkormányzat embereivel ezt a dolgot. Az önkormányzatnál pedig nem dolgoznak épp, azaz igazgatási szünet van.

Hasonló varázslatos lakásnövesztést eddig főleg Rogán Antaltól láthattunk, ő korábban rettenetesen sokat szenvedett azzal, amíg kiderítette, hogy papíron mije van, és arra hogyan lehetett pénze.