Befellegzett a büfé- és hálókocsiknak a nemzetközi vonatokon

2017.08.21. 11:33

A MÁV-Start a gazdaságos működtetés érdekében több nemzetközi vonaton csökkenti, illetve megszünteti az étkező- és hálókocsi-szolgáltatást a 2017–2018-as menetrend december 10-i életbelépésétől – közölte a vasúttársaság hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az elmúlt években, különösen 2016-ban az utasellátó jelentős veszteséget termelt, ezért megvizsgálva a nemzetközi járatok kihasználtságát, bevételtermelő képességét, döntöttek a járatok optimalizálása mellett.

A döntés értelmében több nemzetközi járat étkező- és hálókocsi nélkül közlekedik a decemberi menetrendváltástól, a Metropol EuroNight pedig Berlin helyett csak Prágáig közlekedik. A változások nem érintik az Adria, Beograd, Dacia, Hungária, Kálmán Imre, Varsovia és Wiener Walzer elnevezésű nemzetközi járatokat – írja közleményében a MÁV-Start. 

Augusztus közepén szivárgott ki először, hogy a társaság a veszteséges utasellátó részleg felülvizsgálatát tervezi, ekkor még azzal összefüggésben került be a hírekbe az cég, hogy a szakszervezet leépítésektől tart. A MÁV azonban azt nyilatkozta, az átszervezés miatt megszűnő munkahelyeken dolgozókat inkább átképzik, ami nem is csoda a vasutas munkaerőhiány mértékét figyelembe véve.   • Hírek
  • Hírek