Olivér
5 °C
8 °C

Ukrajnából jönnek, hozzák a húsaikat, pedig tilos

2017.08.30. 08:14

A tilalom ellenére minden második utas megpróbál húst behozni Ukrajnából, derült ki a NAV és a NÉBIH közös vizsgálatából, amelyet a magyar-ukrán határ négy határátkelőhelyén végeztek. A hatóságok Ukrajnában elterjedt afrikai sertéspestis (ASP) veszélye miatt tartottak ellenőrzést.

A betegség behurcolásának megelőzése érdekében Ukrajnából sertéshúst, húskészítményt még magáncélra is tilos behozni. Az ellenőrzésen azonban kiderült, hogy ez a veszély nem nagyon érdekli az embereket, minden második utas megpróbált áthozni a határon valamilyen behozatali tilalom alá eső terméket.

"Fontos azonban, hogy a magyar-ukrán határt átlépők maguk is tisztában legyenek a szabályokkal és betartsák azokat, az ASP esetleges hazai megjelenése ugyanis rendkívüli gazdasági kárt okozna hazánknak" - írja közleményében a NÉBIH.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?