Moszkvába indít járatot a Wizz Air

2017.08.31. 17:32

Debrecen és Moszkva között indít járatot december 18-tól a Wizz Air légitársaság – közölte Váradi József vezérigazgató csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten, írja az MTI.

Ez lesz a hetedik útvonal, amit a légitársaság Debrecenből üzemeltet. Váradi József azt mondta, nagy sikerrel közlekednek a keleti irányú járatok, és Budapest, illetve a magyar piac gyűjtő és elosztó központként üzemel a keleti és nyugati járatok között. A Wizz Air azonban nem tervezi, hogy rendszerszinten lehetővé teszti a saját, vagy más járatok csatlakozását.

A város repülőterén az elmúlt egy évben 275 ezer utas fordult meg, 12 százalékkal több, mint egy évvel korábban, a jövő évben 362 ezer széknyi kapacitást biztosítanak a reptérről.

Papp László, Debrecen polgármestere a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a Wizz Air stratégiai partnerük, és a légitársaságnak köszönhetően jelentősen fejlődött a debreceni repülőtér és a turizmus. Ennek jele, hogy 400 ezer fölé várják a vendégéjszakák számát az év végére, ami 10 százalékkal haladja meg a tavalyi szintet. Papp azt mondta, nagy segítség, hogy nemcsak nyugatra, hanem keletre is nyit a Wizz Air, és ezt a trendet szeretnék folytatni a jövőben is.