Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

25 százalékkal több új kocsi fogyott

2017.09.01. 13:52

Az előző év azonos időszakához képest 24,2 százalékkal több, 8912 új autót helyeztek forgalomba augusztusban, az év első nyolc hónapjában 19,4 százalék volt a növekedés 2016 január-augusztushoz képest - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) pénteken az MTI-vel.

Az MGE szerint az adatok azt mutatják, hogy az exportált autók aránya csökken. A cégek mellett már a magánvásárlók is elkezdtek visszatérni a piacra, az arányuk már megközelítette a 40 százalékot. 

A kishaszonjármű (=furgon és társai) piac augusztusi, 29,1 százalékos visszaesése a tavalyi magas bázissal magyarázható, a közben beszüntetett növekedési hitelprogram (nhp) hatása jelentős volt. A nagyhaszonjárműveknél (=kamion és társai) az év eleji visszaesés megfordult és 9,9 százalékos növekedést mutat az első nyolc havi adat. A motorpiac továbbra is gyenge, annak ellenére, hogy a január-augusztusi időszakban 5,7 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett motorok száma az előző év azonos időszakához képest.