Ivó, Milán
EUR 383,37 Ft
USD 366,08 Ft
6 °C
26 °C

Totális sztrájkra készülhetnek a Tesco-dolgozók

2017.09.04. 07:28

Újabb egyeztetést tartanak hétfőn a Tescónál felállított sztrájkbizottságok, ahol eldöntik, hogy mikor és milyen menetrend szerint bonyolítsák le az első országosra tervezett munkabeszüntetést az áruházakban - írja a Magyar Idők.

A lap úgy tudja, zajlik a toborzás és a kapcsolattartók felkészítése, a dolgozók pedig most már egységesen azt követelik, hogy semmilyen kompromisszumot ne fogadjanak el a szakszervezetek. Az áruházi állomány állítólag felháborodott azon, hogy a vállalat félrevezetően nyilatkozik és a munkavállalókat képviselő érdekvédőkkel szemben azt állítja, hogy a követeléseik kapcsán körvonalazódik a közös megoldás.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke a lapnak elmondta: az utolsó csepp a pohárban az az érintettek számára is nyilvánvaló közlés volt, miszerint ebben az évben már egyáltalán nem tervez béremelést a multicég, miközben arra sem tesz semmilyen konkrét lépést, hogy csökkentse a létszámhiányt. Szerinte e nélkül összeomolhat az elmúlt évben drasztikusan racionalizált, vagyis több üzletág és operatív terület megszüntetésével átalakított működés a boltokban. A sztrájkbizottság vezetője szerint "végkimerülés előtt vannak a dolgozók", és a karácsonyi szeonza már nem fog maradni hatékony munkaerő.

Bubenkó állítása szerint mostanra több millió forintra nőtt a KDFSZ és a Munkástanácsok által létrehozott sztrájkalap, amelyből a tiltakozó munkavállalók kieső bérét pótolják. Közölte, hogy a napokban hivatalos bejelentést tesznek a munkabeszüntetés időpontjáról.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek