Olivér
4 °C
8 °C

Totális sztrájkra készülhetnek a Tesco-dolgozók

2017.09.04. 07:28

Újabb egyeztetést tartanak hétfőn a Tescónál felállított sztrájkbizottságok, ahol eldöntik, hogy mikor és milyen menetrend szerint bonyolítsák le az első országosra tervezett munkabeszüntetést az áruházakban - írja a Magyar Idők.

A lap úgy tudja, zajlik a toborzás és a kapcsolattartók felkészítése, a dolgozók pedig most már egységesen azt követelik, hogy semmilyen kompromisszumot ne fogadjanak el a szakszervezetek. Az áruházi állomány állítólag felháborodott azon, hogy a vállalat félrevezetően nyilatkozik és a munkavállalókat képviselő érdekvédőkkel szemben azt állítja, hogy a követeléseik kapcsán körvonalazódik a közös megoldás.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke a lapnak elmondta: az utolsó csepp a pohárban az az érintettek számára is nyilvánvaló közlés volt, miszerint ebben az évben már egyáltalán nem tervez béremelést a multicég, miközben arra sem tesz semmilyen konkrét lépést, hogy csökkentse a létszámhiányt. Szerinte e nélkül összeomolhat az elmúlt évben drasztikusan racionalizált, vagyis több üzletág és operatív terület megszüntetésével átalakított működés a boltokban. A sztrájkbizottság vezetője szerint "végkimerülés előtt vannak a dolgozók", és a karácsonyi szeonza már nem fog maradni hatékony munkaerő.

Bubenkó állítása szerint mostanra több millió forintra nőtt a KDFSZ és a Munkástanácsok által létrehozott sztrájkalap, amelyből a tiltakozó munkavállalók kieső bérét pótolják. Közölte, hogy a napokban hivatalos bejelentést tesznek a munkabeszüntetés időpontjáról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?