Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

17,5 milliárdból 40 új lőtér épül

2017.09.06. 07:38

A kormány közel 17,5 milliárd forintot szán a lőtérprogram első ütemére, amellyel 40 új lőteret hoznak létre az országban – derül ki a Magyar Közlöny szerdai számából. 

A Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző Iskola felújított addig raktárként használt lőtere Szombathelyen, 2009-ben.
A Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző Iskola felújított addig raktárként használt lőtere Szombathelyen, 2009-ben.
Fotó: Czika László

A lőtereket állami ingatlanokon akarják létesíteni, így a nemzeti fejlesztési miniszternek, vagyis Seszták Miklósnak, illetve a honvédelmi miniszternek, vagyis Simicskó Istvánnak arról is gondoskodnia kell, hogy az önkormányzatok a kinézett területeket ingyenesen állami tulajdonba adják. Az állami tulajdonú, de önkormányzati kezelési területen elhelyezkedő ingatlanok esetében pedig a Honvédelmi Minisztériumnak javaslatot kell tennie a az önkormányzatnak a terület bevonására a programba. 

A lőteres kormányhatározat arra is felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, tegye meg a szükséges lépéseket a program második ütemében épülő 67 lőtér kiviteli tervének előkészítéséhez, amire 1,28 milliárd forintot szánnak. 

A programra az eredeti bejelentés szerint 27 milliárdot szántak összesen (ezt az összeget 197 új lőtérre fordították volna a tervek szerint), viszont ha az első ütemre és a második előkészítésére elmegy közel 19 milliárd, akkor kérdés, hogyan fog beleférni ebbe a keretbe a következő 67 lőtér kialakítása.