Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Félmilliárdos állami megbízást kapott Giró-Szász András volt cége

2017.09.08. 12:27

Újra nagy pénzt szakíthat a magyar államtól a Giró-Szász András volt kormányszóvivő alapította Strategopolis Stratégiai elemző és kommunikációs tanácsadó Kft - írja a Hvg.hu. A kormányzati megbízásoknál korábban is nagyon népszerű cég most éppen a Miniszterelnökség augusztus végén meghirdetett pályázatán nyert 560 millió forintos megbízást arra, hogy az uniós források felhasználását és a fejlesztéspolitikai intézményrendszer tevékenységét monitorozzák. A tenderre egyedül a Strategopolis jelentkezett. 

A kommunikációs tanácsadó céget Giró-Szász András még 2006-ban alapította, 2010-től pedig egy ideig a századvéges Heim Péter is tulajdonos volt a cégben. Giró-Szász kormányszóvivői kinevezésekor eladta a részét, a vállalkozásnak viszont azután is jól ment, 2015-ben például úgy nyert egyszerre három megbízást a Miniszterelnökségtől, hogy a többi pályázót kizárták. 2015-ben aztán a volt kormányszóvivő visszavásárolta a többségi részesedését, úgy, hogy valójában nem is fizetett érte. Idén februárban viszont ismét kiszállt, a vállalkozást egy Mechler Márk nevű ügyvédnek adta el, aki jelenleg egyedüli tulajdonos a cégben.

A Strategopolis korábban a Miniszterlenökség megbízásából többek között az infokommunikációs ágazat monitoring elemzését készítette, a kormányzati célok és a fejlesztéspolitika összhangját elemezte és azt vizsgálta, hogyan lehetne hatékonyabban pályázatokat kiírni. De más állami szerveknek is besegített a cég, például a Strategopolis nyerte el az MTVA pályázatát, hogy az MTVA híreiből rádióknak eladható hírblokkokat állítson össze. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?