Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pert vesztett a MET Tóth Bertalannal szemben

2017.09.08. 17:22

Másodfokon is pert nyert a MET Zrt. ellen Tóth Bertalan, az MSZP pécsi országgyűlési képviselője - írja a Pécsi STOP. A képviselő ellen két éve indított személyiségi jogi pert a vállalat jó hírnév megsértése miatt, amiért Tóth azt állította, hogy az MVM-el kötött gázüzletekkel a MET milliárdokat nyerészkedett a magyar fogyasztókon, az indokoltnál drágábban adva a gázt a fogyasztóknak. A vállalat 22 millió forintot követelt a szocialista politikustól. 

Tóth Bertalan a Pécsi STOP-nak az mondta: "a per tétje az volt, hogy ma Magyarországon lehet-e még közérdekű adatigényléssel olyan információkhoz jutni, amelyek a honi adófizetők pénzét érintik és amelyeken keresztül be lehet mutatni, hogy a jelenlegi hatalom hogyan működtet egy államilag szervezett korrupciós rendszert." A perről, amelyben többek között Fellegi Tamás és Németh Lászlóné fejlesztési miniszterek is tanúként jelentek meg, itt írtunk részletesebben

A MET nem tágít

A MET az ítéletet cikkünk megjelenése után úgy kommentálta, a Pécsi Ítélőtábla azt vizsgálta, hogy a sérelmezett nyilatkozatok a ténymegállapítás vagy a véleménynyilvánítás körébe tartoznak-e, és így a politikus felelősségre vonható-e vagy sem. A másodfokon eljáró bíróság álláspontja szerint véleménynyilvánításról van szó.

A MET ugyanakkor továbbra is úgy gondolja, hogy a politikus valótlan, illetve a valóságot hamis színben feltüntető kijelentései jogellenesek, szerintük a képviselő a bíróságon egyetlen sérelmezett állítását sem tudta bizonyítani. Megvizsgálják a jogerős ítélet felülvizsgálatának lehetőségét.