Olivér
5 °C
8 °C

Egymilliárd forintot adott a kormány egy német családi vállalkozásnak

2017.09.11. 15:55

A magyar kormány 968 millió forinttal támogatja a német tulajdonú Diehl Aircabin Hungary Kft. 2,76 milliárd forintos beruházását, a repülőgép-alkatrész gyártásával foglalkozó vállalat Debrecenben mérnökközpontot alakít ki - ezt jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten az MTI beszámolója szerint. A mérnökközpontban 150-en dolgoznak majd.

A Diehl Aircabin az idén nyáron jelentette be, hogy bővíti az 565 munkavállalót foglalkoztató nyírbátori gyártóbázisát, ahol további 230 új munkahelyet hoz majd létre, így a debreceni mérnökközpont beruházással együtt a német családi vállalkozás Magyarországon közel ezer embernek ad majd munkát. A Diehl a miniszter elmondása szerint a repülőgép-alkatrészek gyártásában első a világpiacon, világszerte 80 telephelyen 16,5 ezer munkavállalót foglalkoztat, és többek között az Airbus és a Boing gyáraiba szállít alkatrészeket.

Magyarország még EU-s összehasonlításban is nagyon sokat költ multinacionális, elsősorban német cégek beruházásainak támogatására. Az elérhető adatokat arról, hogy mennyivel segítette eddig az Orbán-kormány a multikat, itt szedtük össze.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?