Mégse lesz kötelező regisztráció a lottózáshoz

2017.09.15. 15:43

Péntek reggel az MTI Világgazdaság-lapszemléje alapján elterjedt, hogy a cég vezérigazgató-helyettese szerint regisztrálni kell majd a Szerencsejáték Zrt. játékaihoz egyfajta játékoskártyával, és 700 ezret már meg is rendelt a cég. És az első 150 ezerrel novemberben már találkozhatunk is. 

A vállalat délután közleményben cáfolta mindezeket. Illetve pontosabban lesz ilyen játékoskártya, de nem lesz kötelező, az regisztrál ide, akinek fontos, hogy az állami monopóliumnál tudják az adatait. Egyfajta "kényelmi szolgáltatásnak" szánja a Szerencsejáték Zrt., és járnak majd mellé más játékok, hogy többet lehessen játszani. Vagy akár az ellentétük, azaz önkorlátozó funkció is.

Emellett egy darab kártyát se rendeltek meg, még csak tárgyalgatnak, azaz "egyelőre a gyártással kapcsolatos egyeztetések, engedélyeztetések vannak folyamatban". Az is szerepelt a hírben, hogy egy októberi kormányhatározatra várnak, de ezt is cáfolta a cég, szerintük egyetlen kormányhatározatot se érint majd az új kártyás regisztrációjuk.