Regisztrálni fognak mindenkit, aki lottózik

2017.09.15. 09:48

Az állami Szerencsejáték Zrt. regisztrálni fogja azokat, akik játszanak náluk, írja a Világgazdaságra hivatkozva az MTI. Ezt az úgynevezett játékoskártyákkal oldják meg, első körben 700 ezer ilyen kártyát már meg is rendelt a cég.

Leghamarabb novembertől kezdi kel teríteni ezeket, az első ütemben 150 ezret. A nyilvántartó-kártya a játékosoknak ingyen lesz, a cégnek ez a mennyiség nagyjából egymilliárd forintos nagyságrendű egyszeri kiadás lehet.  

Arra hivatkoznak, hogy a pénzmosás elleni szabályainknak kívánnak megfelelni, ezért kell a kártya. Októberre pedig várnak egy kapcsolódó kormányhatározatot is. 

Cselovszki Zoltán, a társaság általános vezérigazgató-helyettese még arról beszélt, hogy szeretnék újra nyereségesebbé tenni az állami monopóliumot. Hiába bővül ugyanis az árbevétel, jobban nőhettek a költségeik, az adózott eredmény ugyanis 15,99 milliárd forintra csökkent az elmúlt évben a 2015-ös 19,23 milliárdról. Idén 420 milliárd forintos árbevételben bíznak, ami érdemi bővülés lenne a tavalyi 386 milliárd forinthoz képest.

Frissítés: A Szerencsejáték Zrt. kiadott egy közleményt arról, hogy a regisztrálós kártyájuk önkéntes lesz. Emellett a Világgazdaságra hivatkozó MTI-hírrel szemben szemben nem érint kormányhatározatot adolog és egyáltalán nem is rendeltek még kártyákat, "egyelőre a gyártással kapcsolatos egyeztetések, engedélyeztetések vannak folyamatban".