Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dél-afrikai cég vette meg az Arena Plazát

B RKL20141105001
2017.09.19. 10:18

Egy dél-afrikai befektetési alap, a NEPI Rockcastle 275 millió euróért (kb. 85 milliárd forintért) megvette az Arena Property Kft. nevet viselő leányvállalatán keresztül az Arena Plazát tulajdonló Symmetry Arena Ingatlankezelő Kft.-t – írja a Portfolio az új tulaj közleménye alapján.

A dél-afrikai befektetési cég kereskedelmi és irodaként használt ingatlanokat vesz, fejleszt és üzemeltet, és az elmúlt években már komoly portfóliót épített fel a régióban, ezért sokan számítottak rá, hogy előbb-utóbb Magyarországon is megjelenik. Az üzletet nagyjából 6,2 százalékos hozamszint mellett kötötték meg.

Budapest második legnagyobb, 66 ezer négyzetméteres plázája 2007-ben nyílt meg, és mostanában elég jól ment az üzlet: az utóbbi két évben az éves forgalombővülés meghaladta a hét százalékot. Jelenleg a bevásárlóközpont teljes kihasználtság mellett működik.