Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyilvános az összes törölt Ryanair-járat

2017.09.19. 13:48

Nyilvánosságra hozta a Ryanair az összes járattörlését, a listáta légitársaság honlapján lehet elérni – írja a Guardian. A honlap alapján 7 munkanap alatt visszatérítik a jegy árát, vagy lehetőség van az utazás időpontjának ingyenes megváltoztatására. A törölt járatok között Budapestről indulók és érkezők is vannak.

Szombaton írtunk róla, hogy a Ryanair nemrég úgy döntött, hogy naponta 40-50 járatát törli a következő hat hétben. A légitársaság célja ezzel az, hogy csökkentse a késések számát, ugyanis az elmúlt időszakban a cég járatainak pontossága 80 százalék alá esett, és most ezt az arányt szeretnék 90 százalékra javítani. A járatritkítások akár 400 ezer utast is érinthetnek a Which? nevű fogyasztóvédelmi szervezet közleménye alapján (a Guardian szombaton még csak 285 ezer potenciális érintettről írt).

A járatritkításra azért van szükség, mert a cégnél sok munkavállaló szeptemberben és októberben veszi ki a szabadságát, amit nyári csúcsforgalomban nem tudott kivenni. A közlemény szerint a csúszások megszaporodásához a légirányítás kapacitásproblémái és sztrájkok is hozzájárultak. A BBC hétfőn már arról is írt, hogy 140 pilóta átment a Ryanairtől a Norwegian Airlineshoz.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének közleménye szerint honlapon található általános szerződési feltételek több ponton érthetetlenek, értelmezhetetlenek. A szervezet szerint az átszervezés miatt nagy károk fognak keletkezni, és ezeket nem fogják mind megtéríteni. A kártérítéssel kapcsolatos jogi lehetőségekről ebben a cikkben írtunk részletesebben.