Viola
-5 °C
-2 °C

Dél-Korea segélyt küld Észak-Koreának

2017.09.21. 07:23

Dél-Korea csütörtökön jóváhagyta a tervet: 8 millió dollár (több mint 2 milliárd forint) értékben humanitárius segélyt küldenek Észak-Koreának, jelentette a déli Yonhap hírügynökség az MTI szerint.

A szöuli kormány nem kíván változtatni segélypolitikáján a vele ellenséges phenjani rezsim okozta geopolitikai feszültségek ellenére sem. Az újabb segélyszállítmányról szóló döntést az országegyesítési miniszter terjesztette elő a kormány ülésén, néhány nappal azután, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa egy sor újabb büntetőintézkedést léptetett életbe Észak-Koreával szemben, amely a világszervezet határozatait megsértve szeptemberben végrehajtotta hatodik nukleáris kísérleti robbantását.

Dél-Korea már korábban tájékoztatott arról, hogy 4,5 millió dollár értékben gyermekeknek és terhes nőknek való tápszereket szándékozik küldeni Észak-Koreába az ENSZ Élelmezési Világprogramján (WFP) keresztül, illetve 3,5 millió dollár értékben oltóanyagokat és gyógyszereket az UNICEF (az ENSZ Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja) segítségével.