Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új gyárat nyit a Samsonite

2017.09.21. 10:49

Megnyitja második szerelőüzemét Magyarországon a Samsonite. Az új gyár 100 új munkahelyet jelent majd, és exportra fog termelni – írja a Világgazdaság.

A 20 ezer négyzetméteres épületet teljes egészében szoftver irányítja majd, és a meleg vizet napenergia segítségével szolgáltatják. A cég teljes gyártási tevékenysége 17 százalékkal nő a bővítés eredményeképpen.

A beruházásra 889 millió forint állami támogatást kapott a Samsonite, az ipari parkra 2,5 milliárdot, útépítésre pedig 3 milliárd forintot. Emellett a gyárhoz szükséges szakképesítés támogatására 2 milliárdért egy képzési központot is alapítanak.

A cégnek ez lesz a második gyára Magyarországon, Európán belül ezenkívül csak Belgiumban van üzeme. A belga cég 1989-ben vásárolta meg a budapesti székhelyű Palota Bőrdíszmű Szövetkezet szekszárdi telephelyét.