Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Létszámleépítés lesz a Tescónál

2017.09.23. 08:55

Csoportos létszámleépítés lesz a Tesco magyarországi cégénél, maximum 250 embertől vállnak meg - írja szombati számában a Magyar Nemzet. A cég, és ami talán még fontosabb, a szakszervezet szerint viszont a leépítésnek nincs köze a Tesco dolgozók két héttel ezelőtt tartott országos sztrájkjához. 

A leépítés nem az áruházakat, hanem a cég központjának irodai dolgozóit érinti,

az elbocsátásokat "struktúraváltással" indokolja a Tesco. Az még nem biztos, hogy 250 főtől kell megválniuk, egyelőre a Tesco mindenkit beleszámolt a leépítésre várók közé, akinek változik a munkaköre, de ennél várhatóan kevesebb dolgozónak kell majd új állást keresnie. A cég egyeztetett a szakszervezettel.

Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) sztrájkbizottságának vezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy a Tesco központi irodájában akkor is lennének leépítések, ha a dolgozók nem követeltek volna fizetésemelést és létszámbővítést az üzletekben. A boltok dolgozóinak követeléseivel kapcsolatban hétfőn lépnek majd újat a tárgyaló felek, a Tesco ugyanis addig kapott haladékot a szakszervezettől, hogy felmérje, melyik üzletekben mekkora létszámbővítést tartanak megvalósíthatónak.