Létszámleépítés lesz a Tescónál

2017.09.23. 08:55

Csoportos létszámleépítés lesz a Tesco magyarországi cégénél, maximum 250 embertől vállnak meg - írja szombati számában a Magyar Nemzet. A cég, és ami talán még fontosabb, a szakszervezet szerint viszont a leépítésnek nincs köze a Tesco dolgozók két héttel ezelőtt tartott országos sztrájkjához. 

A leépítés nem az áruházakat, hanem a cég központjának irodai dolgozóit érinti,

az elbocsátásokat "struktúraváltással" indokolja a Tesco. Az még nem biztos, hogy 250 főtől kell megválniuk, egyelőre a Tesco mindenkit beleszámolt a leépítésre várók közé, akinek változik a munkaköre, de ennél várhatóan kevesebb dolgozónak kell majd új állást keresnie. A cég egyeztetett a szakszervezettel.

Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) sztrájkbizottságának vezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy a Tesco központi irodájában akkor is lennének leépítések, ha a dolgozók nem követeltek volna fizetésemelést és létszámbővítést az üzletekben. A boltok dolgozóinak követeléseivel kapcsolatban hétfőn lépnek majd újat a tárgyaló felek, a Tesco ugyanis addig kapott haladékot a szakszervezettől, hogy felmérje, melyik üzletekben mekkora létszámbővítést tartanak megvalósíthatónak.