Judit
3 °C
7 °C

Nagykanizsán is szupergyors Tesla-töltőállomást telepítenek

2017.09.26. 08:49

Az már eddig is tudni lehetett, hogy a tervek szerint 2017 végén már üzemelni fog az első Tesla Supercharger Győrben, viszont a Tesla töltőtérképének legfrissebb állása szerint viszont Nagykanizsán is épülhet egy teslás e-autókkal kompatibilis töltő 2018 végén - írja a Portfolio.

Az elektromos autókat gyártó Teslának jól megy mostanában, a szélesebb tömegek számára elérhető Model 3 gyártása már beindult, és a cég vezetője, Elon Musk elmondása alapján heti 1800 előrendelést kapnak az új modellre.

A Tesla vezetése tisztában van azzal, hogy az elektromos autók terjedésének egyik fő gátja a nehézkes töltés, így most egy nagyszabású töltőinfrastruktúra-fejlesztést jelentettek be, amelynek keretében megduplázzák majd a töltőik darabszámát, 2017-ben világszerte több mint 5 ezer Superchargert telepítenek. Így összesen 25 ezer töltő lesz, amelyből több mint 10 ezer szupergyors. 

A superchargerek telepítésével  Magyarország felkerül a Tesla térképére, és jobb eséllyel pályázhat a Tesla első európai gyáráért, ami közvetve 17 ezer új munkahelyet jelenthet. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?