Nagykanizsán is szupergyors Tesla-töltőállomást telepítenek

2017.09.26. 08:49

Az már eddig is tudni lehetett, hogy a tervek szerint 2017 végén már üzemelni fog az első Tesla Supercharger Győrben, viszont a Tesla töltőtérképének legfrissebb állása szerint viszont Nagykanizsán is épülhet egy teslás e-autókkal kompatibilis töltő 2018 végén - írja a Portfolio.

Az elektromos autókat gyártó Teslának jól megy mostanában, a szélesebb tömegek számára elérhető Model 3 gyártása már beindult, és a cég vezetője, Elon Musk elmondása alapján heti 1800 előrendelést kapnak az új modellre.

A Tesla vezetése tisztában van azzal, hogy az elektromos autók terjedésének egyik fő gátja a nehézkes töltés, így most egy nagyszabású töltőinfrastruktúra-fejlesztést jelentettek be, amelynek keretében megduplázzák majd a töltőik darabszámát, 2017-ben világszerte több mint 5 ezer Superchargert telepítenek. Így összesen 25 ezer töltő lesz, amelyből több mint 10 ezer szupergyors. 

A superchargerek telepítésével  Magyarország felkerül a Tesla térképére, és jobb eséllyel pályázhat a Tesla első európai gyáráért, ami közvetve 17 ezer új munkahelyet jelenthet.