Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Félmilliárdos uniós támogatást kap Matolcsy fiának bútorgyára

2017.09.27. 07:20

A Matolcsy Ádám közvetett tulajdonában álló Balaton Bútorgyár gyár az Európai Unió Versenyképes Közép-Magyarország operatív programjának (Vekop) forrásaiból részesül összesen 498 millió forintban  írja a kormány pályázati portáljára hivatkozva a Magyar Nemzet. A lap felidézi, hogy a veszprémi cég tavaly csak 266 ezer forint nyereséget ért el, míg egy évvel korábban – az előző tulajdonosok idején – még 110 milliót. A brüsszeli pénzt az "Okosiroda a jövő generációi számára" című kísérleti mintairoda-projekt megvalósítására kapja a bútorgyár.

A Magyar Nemzeti Bank elnökének fia június végén a Magyar Időknek azt nyilatkozta a bútorgyárával kapcsolatban, hogy színre lépését követően próbáltak arra odafigyelni, hogy ne induljanak olyan közbeszerzéseken, amelyek miatt támadható a Matolcsy név.

Csakhogy a gyár júniusban 350 millió, majd 95 millió forint értékű közbeszerzést is elnyert az Országos Bírósági Hivatal pályázatán. Az interjúban arról is beszélt az ifjú Matolcsy, hogy idén jelentős árbevétel-növekedésre számít az előző évhez képest.