Félmilliárdos uniós támogatást kap Matolcsy fiának bútorgyára

2017.09.27. 07:20

A Matolcsy Ádám közvetett tulajdonában álló Balaton Bútorgyár gyár az Európai Unió Versenyképes Közép-Magyarország operatív programjának (Vekop) forrásaiból részesül összesen 498 millió forintban  írja a kormány pályázati portáljára hivatkozva a Magyar Nemzet. A lap felidézi, hogy a veszprémi cég tavaly csak 266 ezer forint nyereséget ért el, míg egy évvel korábban – az előző tulajdonosok idején – még 110 milliót. A brüsszeli pénzt az "Okosiroda a jövő generációi számára" című kísérleti mintairoda-projekt megvalósítására kapja a bútorgyár.

A Magyar Nemzeti Bank elnökének fia június végén a Magyar Időknek azt nyilatkozta a bútorgyárával kapcsolatban, hogy színre lépését követően próbáltak arra odafigyelni, hogy ne induljanak olyan közbeszerzéseken, amelyek miatt támadható a Matolcsy név.

Csakhogy a gyár júniusban 350 millió, majd 95 millió forint értékű közbeszerzést is elnyert az Országos Bírósági Hivatal pályázatán. Az interjúban arról is beszélt az ifjú Matolcsy, hogy idén jelentős árbevétel-növekedésre számít az előző évhez képest.