Újabb 400 ezer foglalást töröl a Ryanair

2017.09.27. 14:31 Módosítva: 2017.09.27. 14:37

Újabb 400 ezer foglalás törléséről döntött a Ryanair idén november és jövő március között írja a Telegraph. 

A nagyszabású járatritkításra azért kerül sor, hogy jobban tudja tartani a menetrendet a társaság, ugyanis a döntést megelőző időszakban már a gépek több mint 20 százaléka késett. A törléseket először szeptember közepén jelentették be, ekkor közölték azt is, hogy a pontosságot 90 százalék fölé szeretnék feltornázni a ritkábban közlekedő járatokon. 

A menetrend tartásán felül azért is praktikus a cégnek a járatok ritkítása, mert sok dolgozó a nyári hajtás után ősszel-télen veszi ki a szabadságát, így nehezen tudnák megoldani, hogy minden gépre jusson személyzet. Az időszakos munkaerőhiány miatt egyébként már megy a tűzoltás a cégnél, a pilótáknak például 12 ezer eurós bónuszt ajánlottak a szabadságuk átütemezéséért cserébe. 

A törlések által érintett utasok egy 40 eurós kuponért folyamodhatnak, amit bármilyen Ryanair-foglaláshoz felhasználhatnak 2017. októbertől 2018. márciusig. A törölt járatok között vannak budapestiek is, az előző körös törlés által érintett összes járat itt tekinthető meg. A lépés