Megint drágult a Ludovika Campus

2017.09.28. 13:11

Az eddigi 3 milliárdon felül újabb 200 millió forintot költenek az Orczy park átalakítására a kormány kedvenc felsőoktatási intézménye, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem campusának kialakítása keretében – derül ki az unió hivatalos közbeszerzési lapjában csütörtökön megjelent szerződésmódosításból.

Az eredetileg 2,99 milliárd forintos megbízást a ZÁÉV Zrt. nyerte még 2016. nyarán, a feladat az Orczy park átalakítása és a Ludovika Campus lovardájának megépítése. Az 1500 négyzetméteres fedett lovarda mellé egy 1200 négyzetméteres istálló is épül, illetve lesz zsűritorony, díjlovagló- és ugró pálya. 

A kivitelező ZÁÉV a stadionépítéseknél is kapott nagy megbízásokat, részben ők végezték például a Puskás Stadion bontását, aztán az új stadion építését is megnyerték konzorciumban a Magyar Építővel. 

A mostani szerződésmódosítással a lovarda és a parkrendezés kiadásai 3,195 milliárd forintra nőnek. Korábbi közlés szerint a kormány 2015 és 2018 között mintegy 38 milliárd forintot fordít a Ludovika campus fejlesztésére, a múlt hét végi Magyar Közlönyben szereplő kormányhatározattal pedig összesen 4,2 milliárdot juttatnak a parkban kialakítandó tornapálya és a vívócsarnok eredeti állapotában történő helyreállítására, a tisztképzőközpont előkészítésére, és a katasztrófavédelmi oktatóközpont kialakítására.