Sikkasztás miatt nyomozhatnak a dél-dunántúli OTP-nél

2017.09.28. 14:02

A Szabad Pécs úgy tudja, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen az OTP Bank dél-dunántúli régiójának gazdálkodásával kapcsolatban.

A cikk szerint az NNI különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz az OTP-nél, és a tanúkat már meg is hallgatták. Ezt a rendőrség (aminek kommunikációs osztályát mi is megkerestük az ügyben) még nem erősítette meg. 

A lap információi szerint a nyomozásnak köze van ahhoz a régióban több embert is érintő felmentéssorozathoz, amelyről ők számoltak be, és amely miatt azonnali hatállyal távoznia kellett az OTP Nyrt. volt dél-dunántúli ügyvezető igazgatójának tavasszal. Állítólag több százmillió forintos, éveket átölelő hűtlen kezelési ügyről lehet szó, nem kizárt, hogy az elkövetési érték meghaladhatja az egymilliárd forintot.

A Szabad Pécs megkereste az OTP-t is, arra voltak kíváncsiak, mi volt az oka annak, hogy végül megtette a feljelentést az bank. Az OTP válaszában közölte:

„Bankunk belső vizsgálatai olyan szabálytalanságokat tártak fel, amelyek indokolttá tették a feljelentést. Részleteket a nyomozás érdekei miatt nem tudunk megosztani.”

Mi megkerestük a rendőröket ez ügyben, akik gyorsan megerősítették, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz sikkasztás miatt, a nyomozás határideje pedig november 12.