Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Sikkasztás miatt nyomozhatnak a dél-dunántúli OTP-nél

2017.09.28. 14:02

A Szabad Pécs úgy tudja, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen az OTP Bank dél-dunántúli régiójának gazdálkodásával kapcsolatban.

A cikk szerint az NNI különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz az OTP-nél, és a tanúkat már meg is hallgatták. Ezt a rendőrség (aminek kommunikációs osztályát mi is megkerestük az ügyben) még nem erősítette meg. 

A lap információi szerint a nyomozásnak köze van ahhoz a régióban több embert is érintő felmentéssorozathoz, amelyről ők számoltak be, és amely miatt azonnali hatállyal távoznia kellett az OTP Nyrt. volt dél-dunántúli ügyvezető igazgatójának tavasszal. Állítólag több százmillió forintos, éveket átölelő hűtlen kezelési ügyről lehet szó, nem kizárt, hogy az elkövetési érték meghaladhatja az egymilliárd forintot.

A Szabad Pécs megkereste az OTP-t is, arra voltak kíváncsiak, mi volt az oka annak, hogy végül megtette a feljelentést az bank. Az OTP válaszában közölte:

„Bankunk belső vizsgálatai olyan szabálytalanságokat tártak fel, amelyek indokolttá tették a feljelentést. Részleteket a nyomozás érdekei miatt nem tudunk megosztani.”

Mi megkerestük a rendőröket ez ügyben, akik gyorsan megerősítették, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz sikkasztás miatt, a nyomozás határideje pedig november 12. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?