Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

15 milliárdot kap Lezsákék Hungarikum Parkja

2017.09.29. 01:36

A Lezsák Sándorhoz köthető lakitelki Hungarikum Parkra 15 milliárd forint közpénzt adunk, írja az ATV. Ebből lesz ott így elvileg wellness hotel, lovarda,  sportcsarnok, gyógyfürdő, kemping és hasonlók 2020-ig. 

Ez a tízszerese

annak, amit a korábban, a pályázati előtervek idején kalkuláltak az egészre. 

Korábban a HVG arról írt, hogy ugrásszerűen látszik nőni a Lezsák-birodalom állami támogatása, ami döntően a helyi Népfőiskolának nevezett intézményen keresztül valósul meg.  Ez korábban is évi több száz milliós állami támogatást kapott, de most nemrég még egy nagyobb pénzforrást kaptak, amikor beolvasztották alájuk a Nemzeti Művelődési Intézetet (NMI).

Ez a művelődési intézet évi 1,3 milliárd támogatással számolhatott, és az utolsó nyilvános beszámolójuk szerint azt csinálták például Csongrád megyében a 2015-ös év során, hogy:

  • 110 embernek, döntően középiskolásoknak mondtak hasznos pénzügyi információkat.
  • Társadalomfejlesztő programjaik hatására egy településen asszonyklub alakult, máshol a meglévő táncklub bővült, illetve kézműves szakkör jött létre. 4 helyi klub pedig már működött.
  • Kapcsolatokat építettek Kolozsvárral és Csíksomortával, illetve Zentával és Temerinnel. 
  • Részben munkájuk eredményeképp a Szent-Györgyi Albert Agóra kapott egy állami díjat is, "Minősített Közművelődési Intézmény" lett.

A leírásuk szerint ők kutatják a magyarságot, és a magyar "nemzeti-emberi összetartozást" intézményesített módon is megcsinálják. A beolvasztással most majd még egy új épületet is fel akarnak húzni Lakitelekre, ahol egyfajta rekreációs mennyország jön létre majd a kárpát-medencei összetartozás kutatóinak.  

A lap szerint könnyen lehet, hogy miután kiszorították Lezsákék csapatát, a Nemzeti Fórum (NF) embereit a helyi pozíciókból, most egyfajta kárpótlásként tömik ki őket elképesztően nagyvonalúnak tűnő építkezésekkel.