Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem bír kikeveredni a dízelbotrányból a VW

2017.09.29. 17:04

Újabb 3 milliárd dollárt kell kicsengetnie a Volkswagennek dízeles csalás miatt, ezzel 30 milliárd dollár környékére nő a gyártót a botrány miatt terhelő tétel – írja a Reuters. 

Pénteken jelentette be a VW, hogy az amerikai piacon futó autók átalakítása nehezebb a vártnál, ezért az eddigieken felül 3 milliárd dollárt bele kell tolniuk a procedúrába. Tavaly 15,3 milliárd dollárban állapodtak meg az amerikai hatóságokkal, ebből tervezték kihozni az országban eladott 475 ezer darab 2 literes kocsi motorjának kijavítását, de a jelek szerint nem volt elég a keret.

A dízelbotránynak még büntetőjogi szempontból sincs vége, csütörtökön a müncheni ügyészség letartóztatta a Porsche egyik korábbi igazgatósági tagját az Audira is kiterjedt dízelbotránnyal összefüggésben.