Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mészáros Lőrinc Konzumja 4,1 milliárdot termelt fél év alatt

2017.09.30. 12:13

Pénteken este számoltunk be arról, hogy Mészáros Lőrinc Opus Global Nyrt. nevű cége 2 milliárd 94 millió forintos adózott eredménnyel (nyereséggel) zárta az első félévet. Azóta közölték az egész cégcsoport eredményét, az Opus ugyanis részben a Konzum Nyrt.-hez tartozik. 

Nos, a Konzum mint vállalatcsoport teljes átfogó jövedelme

4 milliárd 185 millió forint,

szemben az egy  évvel ezelőtti 27 millió forintos veszteséggel - közölte a cég.

Ez úgy áll össze, hogy adózás előtti 2 milliárd 883 millió forint a társvállalatok eredményéből jön, további 1 milliárd 573 millió forint pedig Opus Global Nyrt. 134,9 forintos árfolyamon nyilvántartott részvényeinek valós értéken történő kimutatásából származik. Konszolidált szinten 8 milliárd 414 millió forint a mérlegfőösszeg.

Persze egy ilyen jól teljesítő cégtől nem is számítottunk rosszabbra.

A cég közleménye szerint - innen idézet következik - :

2017 első félévében a Konzum portfóliója fontos befektetésekkel bővült. A Konzum Management Kft. márciusban 15,86 százalékos részesedést vásárolt az Opus Global Nyrt.-ben; ezzel a tranzakcióval új iparágakban szerzett érdekeltséget a csoport. A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. júniusban átvette az MKB Bank Zrt. 45 százalékos részvénycsomagját tulajdonló METIS Magántőkealap kezelését, illetve a kezelésében lévő METIS II. Magántőkealap közvetetten megvásárolta az MKB 4 százalékos részvénycsomagját.

Az első félévben a csoport tulajdonába kerülő új vállalatok – kiegészülve a Balatontourist és az Appeninn akvizíciójával – már egyértelműen a Konzum-csoport új növekedési stratégiájának részét képezik. A vállalatvezetés szerint az elmúlt időszakban tapasztalt befektetői bizalom jól tükrözi a csoport előtt álló jelentős növekedési potenciált, és a féléves jelentés is igazolja az igazgatóság növekedés-orientált stratégiáját. Ennek célja, hogy a vállalat a közép- és kelet-európai régió meghatározó befektetési és vagyonkezelő társaságává váljon - zárul a közlemény.