Nem akar elmenekülni a Tesco

2017.10.04. 11:42

Kijött a Tesco gyorsjelentése, amely szerint a magyarországi részlegük 2,1 százalékkal kisebb árbevételt, 288 milliárd forintot könyvelhetett el, mint tavaly, vette észre a jelentésből a Portfolio.

Értékesítésben így mi húzhattuk le a régiót. A régiós adat aktuális árfolyamon 9,2 százalékos növekedés volt Csehországot, Lengyelországot, Szlovákiát velünk együtt számolva, konstans árfolyamon is kisebb, 0,9 százalékos a visszaesés. Itt a korábbi régiós boltbezárásokra hivatkoznak, és Lengyelországot említik, hogy ott azért erősebb a versenyhelyzet.

A gyorsjelentésben nincs szó arról, hogy bármi változást terveznének nálunk, így a kormány látható ellenségessége és a mostanában folyton sztrájkkal vagy „kemény eszközökkel” fenyegetőző egyik szakszervezet mellett is marad a jelenlegi helyzet a terveik szerint jövő februárig. Néhány boltot egy kicsit kisebbre szabnak majd, azt lehet tudni.

A csoportszintű működési eredmény egyébként jó lett a durva költségcsökkentési lépéseik után, ez 27 százalékkal nőtt az előző évhez képest az egyszeri tételek nélkül is. Az árbevételük is nőtt, aktuális árfolyamon 3,3 százalékkal, az árfolyamhatások nélkül nézve pedig 1,7 százalékkal, a hiteleik pedig közben csökkentek.