Gyurcsány cége nyolcvanmilliós kölcsönnel segítette Czeglédy cégét

2017.10.05. 06:59

Negyedmillió eurós, vagyis nagyjából nyolcvanmillió forintos kölcsönnel segítette ki a Gyurcsány Ferenc tulajdonában álló Altus Portfólió a mintegy hárommilliárd forintos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba cégét, a Human Operatort, írta meg a Magyar Idők egy birtokukba került szerződés alapján.

Gyurcsány vagyonkezelésre szakosodott cége, az Altus Portfólió Kft. tavaly február 25-én 255 ezer euró összegben adott kölcsön rövid lejáratú, a fizetési nehézségek áthidalására szolgáló kölcsönt a Human Operator Zrt.-nek.

Czeglédy Csaba szombathelyi önkormányzati képviselő egyébként ügyvédként korábban képviselte Gyurcsány Ferencet és az MSZP-t. A kormánypárti napilaphoz került szerződést Gyurcsány felesége, Dobrev Klára, az Altus Portfólió vezérigazgatója írta alá, lejárati ideje pedig 2016. április 30-a volt.

D  BJ20170715002
Fotó: Bugány János

A szerződésben a kamatot az aktuális jegybanki alapkamat mértékében határozták meg, ezenfelül a kölcsönvevőnek 4800 eurót kellett fizetnie, az ügyletre Czeglédy készfizető kezességet vállalt.