Olcsóbbak lettek az ingatlanok Londonban

2017.10.16. 17:54

2009 óta a legnagyobb zuhanást produkálta a londoni ingatlanpiac az utóbbi időben: az ingatlanok ára 2,7 százalékkal csökkent átlagosan szeptemberben éves bázison – írja a Bloomberg az Acadata and LSL property Services adatai alapján.

Londonban hat hónapja esnek az ingatlanárak: augusztusban már a legdrágább kerületekben, Wasminsterben, Wandsworthben és Hammersmithben is kénytelenek voltak csökkenteni ez eladási árakat az ingatlantulajdonosok. Az Acadata felmérése alapján főleg a drágább kerületekben csökkentek az árak, a 33 kerület nagyjából felében lettek olcsóbbak a házak és a lakások. Egy londoni lakás átlagosan 582 ezer fontba (nagyjából 201 millió forintba) került.

A trendet a Rightmove Plc jelentése is megerősíti: a cég felmérése alapján októberben 2,5 százalékkal csökkentek az árak a városban átlagosan. Az ingatlanárak a brexit jelentette piaci kockázat, a megemelt ingatlanadó miatt csökkennek, de az is közrejátszik a jelenségben, hogy sokan arra számítanak, hogy az angol jegybank nagyjából egy évtizedet követően kamatot fog emelni.