Ödön
1 °C
11 °C

Fura cég alkalmazottja volt a kollégánkat megverő, kirúgott biztonsági őr

2017.10.17. 11:13

Fura cég alkalmazásában állt az a biztonsági őr, aki vasárnap este kidobta és megverte az Index munkatársát a Király utcai KFC-ből. A 24.hu cikke szerint bár az őr az RC. Security logójával ellátott pólóban volt, az azonosító kártyáján a Genertest Magyarország Kft. neve szerepelt.

Az RC. Security az őrzésvédelmi piac egyik meghatározó szereplője, referencialistája alapján nagy építőcégeknek és kereskedelmi hálózatoknak is dolgozik. Ezen a piacon ugyanakkor nem ritka, hogy a nagyobb cégek alvállalkozóknak szervezik ki a munkát, így kerülhetett képbe a Genertest Magyarország Kft. A cég a NAV nyilvántartása alapján egy nagyobb vállalkozásnak számít, 314 alkalmazottja van. Ehhez képest:

  • az Opten cégnyilvántartása alapján még nem adták le a 2016-os mérlegüket, pedig erre a törvény kötelezi minden céget;
  • a cég 2015-ös forgalma nem érte el a 4 millió forintot, ami azért furcsa, mert ennyi pénzből lehetetlen 314 alkalmazott bérét kigazdálkodni.
  • A cég székhelynek egy olyan zuglói címet adott meg, ahova több száz másik vállalkozás is be van jelentve, ami azt jelenti, hogy a több száz embert foglalkoztató kft.-nek nincsen saját központja.
  • Ráadásul a korábbi tulajokat cégbírósági döntéssel eltiltották a cégvezetéstől, és a NAV-nak kétszer is végrehajtást kellett elrendelnie.

Az indexes Szabó Zoltán által rögzített felvételen két verés között viszont két őrző-védő cég neve is látható. Az őr az RC. Security logójával ellátott pólóban volt, ám az azonosító kártyáján – amelyen a nevét egyébként nem tüntették fel – egy kisebb cég, a Genertest Magyarország Kft. neve szerepelt. 

rc

A 24.hu megkereste a RC. Security Kft.-t, hogy milyen kapcsolatban állt a Genertest Magyarországgal, és valóban alvállalkozóként dolgozott-e a cég a Király utcai KFC-ben, de egyelőre még nem kaptak választ.

Munkatársunk vasárnap este a vendégkönyvet akarta volna kikérni, ehelyett a biztonsági őr véresre verte. Erről videó is készült. Az KFC hétfőn bejelentette, hogy kirúgták a biztonsági őrt, és a KFC felülvizsgálja a biztonsági szolgálattal való együttműködést. Az étterem műszakvezetőjét az eset kivizsgálásáig felfüggesztették, és a dolgozóknak „újraoktatják a vendégek kezelésével kapcsolatos alapelveket”, és panaszkezelési tréninget is indítanak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?