Fura cég alkalmazottja volt a kollégánkat megverő, kirúgott biztonsági őr

2017.10.17. 11:13

Fura cég alkalmazásában állt az a biztonsági őr, aki vasárnap este kidobta és megverte az Index munkatársát a Király utcai KFC-ből. A 24.hu cikke szerint bár az őr az RC. Security logójával ellátott pólóban volt, az azonosító kártyáján a Genertest Magyarország Kft. neve szerepelt.

Az RC. Security az őrzésvédelmi piac egyik meghatározó szereplője, referencialistája alapján nagy építőcégeknek és kereskedelmi hálózatoknak is dolgozik. Ezen a piacon ugyanakkor nem ritka, hogy a nagyobb cégek alvállalkozóknak szervezik ki a munkát, így kerülhetett képbe a Genertest Magyarország Kft. A cég a NAV nyilvántartása alapján egy nagyobb vállalkozásnak számít, 314 alkalmazottja van. Ehhez képest:

  • az Opten cégnyilvántartása alapján még nem adták le a 2016-os mérlegüket, pedig erre a törvény kötelezi minden céget;
  • a cég 2015-ös forgalma nem érte el a 4 millió forintot, ami azért furcsa, mert ennyi pénzből lehetetlen 314 alkalmazott bérét kigazdálkodni.
  • A cég székhelynek egy olyan zuglói címet adott meg, ahova több száz másik vállalkozás is be van jelentve, ami azt jelenti, hogy a több száz embert foglalkoztató kft.-nek nincsen saját központja.
  • Ráadásul a korábbi tulajokat cégbírósági döntéssel eltiltották a cégvezetéstől, és a NAV-nak kétszer is végrehajtást kellett elrendelnie.

Az indexes Szabó Zoltán által rögzített felvételen két verés között viszont két őrző-védő cég neve is látható. Az őr az RC. Security logójával ellátott pólóban volt, ám az azonosító kártyáján – amelyen a nevét egyébként nem tüntették fel – egy kisebb cég, a Genertest Magyarország Kft. neve szerepelt. 

rc

A 24.hu megkereste a RC. Security Kft.-t, hogy milyen kapcsolatban állt a Genertest Magyarországgal, és valóban alvállalkozóként dolgozott-e a cég a Király utcai KFC-ben, de egyelőre még nem kaptak választ.

Munkatársunk vasárnap este a vendégkönyvet akarta volna kikérni, ehelyett a biztonsági őr véresre verte. Erről videó is készült. Az KFC hétfőn bejelentette, hogy kirúgták a biztonsági őrt, és a KFC felülvizsgálja a biztonsági szolgálattal való együttműködést. Az étterem műszakvezetőjét az eset kivizsgálásáig felfüggesztették, és a dolgozóknak „újraoktatják a vendégek kezelésével kapcsolatos alapelveket”, és panaszkezelési tréninget is indítanak.