Kehi-vizsgálat jöhet a Feneketlen-tó melletti ingatlan gyanús privatizációja miatt

2017.10.17. 17:18

Azonnali vizsgálatot kezdeményezett Lázár János a Kormányzati Elllenőrzési Hivatalnál, miután a Heti Válasz megírta, hogy az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. 2016 végén egy harmadik cég közbeiktatásával továbbpasszolt a DVM Groupnak egy Feneketlen-tó melletti óriástelket, amin nagyjából 4-5 milliárdot bukott az állam – írja a lap.

A Miniszterelnökség alá tartozó ÉMI-t a privatizáció idején Henn Péter irányította, aki 2015 végéig a magyar Cserkészszövetség ügyvezető elnökeként is tevékenykedett, a tranzakcióban közreműködő közvetítőcég pedig egy bizonyos Walnut Estate volt, amelynek Tekse Balázs, a cserkészek volt nevelési igazgatója a többségi tulajdonosa.

A Magyar Cserkészszövetség közleményben határolódott el az esettől: azt írták, a Henn és Tekse 2015 vége óta semmilyen szervezeti vagy vagy döntéshozói feladatot nem látnak el a szervezetben. Később az Együtt jelezte, hogy hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz.

A DVM Group nyár óta hirdeti, hogy jönnek az új lakások a Feneketlen-tó mellett, bár engedélyezési terv még nincs az épületekre, és a lap információi szerint a kerületi önkormányzat két hete nem volt hajlandó táűrgyalni a Buda Gardens közmű-átalakítási igényeiről.  • Hírek
  • Csok