Óriási wellnessezésekre készül a magyar a hosszú hétvégén

2017.10.19. 13:53

Jót tesz a hosszú hétvége a belföldi turizmusnak, közel 40 százalékkal többen foglaltak szállást az átlagosnál, Eger, Budapest és Gyula vendégforgalma lesz a legnagyobb a következő napokban - közölte a Szallas.hu legfrissebb adatai alapján.

Az MTI-nek küldött csütörtöki közlemény szerint a következő hosszú hétvégére a foglalások átlagos értéke 44 401 forint, a vendégek egyharmada SZÉP-kártyával fizet.

A tíz legnépszerűbb úticél között van Hajdúszoboszló, Sopron, Pécs, Hévíz, Debrecen, Szeged és Szilvásvárad. Külföldre főként Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába és Romániába utaznak a magyarok.

A kutatás szerint a legtöbben két éjszakára utaznak el. Vannak, akik már pénteken elindulnak, de a legtelítettebb nap szombat lesz, ami egyébként az őszi szezon második legforgalmasabb napja szeptember elseje után. A legtöbben párban, két főre foglalnak, és fontos döntési szempont a wellness lehetőség is. A szálláshely típusok közül a vendégházak, apartmanok és panziók a legkeresettebbek ebben az időszakban.  • Tippek
  • Bankszámla