Több mint tízezren kérik Pintér Sándort, tiltsák be a Puncs.hu-t

2017.10.25. 14:44 Módosítva: 2017.10.25. 14:59

Már tízezer aláírás összegyűlt a Puncs.hu nevű sugarbaby-társkeresőoldal betiltásáért a Citizengo nevű, keresztény-konzervatív petíciós honlapon – vette észre a Heti Válasz. Ezzel párhuzamosan kortárs írók, képzőművészek, valamint a Párbeszéd és az Együtt is tiltakozik a pénztelen fiatalokat (jellemzően lányokat) tehetős idősebb emberekkel (jellemzően férfiakkal) összehozó szolgáltatás ellen. 

A Puncs.hu-ról először az Indexen számoltunk be indulása után néhány héttel, idén nyáron pedig szélesebb körhöz is eljutott a részben közpénz-hátterű oldal működése, köszönhetően az országos plakátkampányuknak. Miután a média felkapta a sugar-randioldalt, civil kezdeményezések indultak ellene, többek közt a vállaltan konzervatív családképet képviselő Citizengo petíciót kezdett, a Párbeszéd feljelentést tett, az Együtt politikusa vitára hívta az ügyvezető Weiler Pétert (amin ő nem volt hajlandó részt venni), művészek pedig szintén petíciót indítottak. A kritikusok szerint a Puncs a fiatal nők prostituálódását propagálja, az oldal fenntartói pedig azzal védekeznek, hogy csak egy létező piaci igényt szolgálnak ki, és hogy attól nem lesz rosszabb, ha nyíltan beszélünk a párkapcsolatokban az anyagiak fontosságáról. 

Az oldallal kapcsolatban jogi kifogás egyébként mostanáig nem merült fel, a betiltásáért lobbizók (mind a konzervatívok, mind a feministák) azt szeretnék elérni, ha valamiképpen kerítésnek, a prostitúció elősegítésének lehetne minősíteni a Puncs.hu által kínált szolgáltatást, ami viszont már bűncselekmény a Btk. szerint. A Citizengón szerdán a tízezredik aláírást is besöprő petíció konkértan Pintér Sándort célozza, azt szeretnék, ha a belügyminiszter lépne az ügyben. Nem lenne egyébként példa nélküli, hogy politikusok beleálljanak egy ilyen szituációba, Belgiumban néhány héttel ezelőtt miniszterek kezdeményezték a Puncs helyi megfelelőjének reklámtilalmát.