Tas, Anasztázia
1 °C
8 °C

Új adókedvezményt adna a nagyvállalatoknak Varga Mihály

2017.10.25. 08:18

Adókedvezményt is igényelhetnek a jövőben a vállalkozások a közép-magyarországi régióban megvalósított fejlesztéseik után, ha a parlament megszavazza Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek Tuzson Bencével, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárával közösen benyújtott törvényjavaslatát - írja az MTI. 

A nemzetgazdasági miniszter szerint a lehetőséggel - a készpénztámogatásoknál alkalmazandó szabályokkal összhangban - azok a nagyvállalatok élhetnek, amelyek új termékeket, illetve eljárásokat fejlesztenek. A fejlesztési adókedvezményt az Európai Bizottság előzetes engedélye alapján, az abban foglaltaknak megfelelő összegben lehet majd igénybe venni Varga szerint.

A kedvezmény akkor vehetnék igénybe az érintett cégek, ha a foglalkoztatottak számát vagy a bérköltségek összegét meghatározott mértékben növelik. "A rendelkezés a Nemzetgazdasági Minisztérium várakozásai alapján hozzájárulhat a régió további fejlődéséhez, az innovációs újdonságok magyarországi fejlesztéséhez és a foglalkoztatottság, valamint a bérek növeléséhez" - ezt mondta minderről az MTI-nek Varga Mihály.