A Heineken nem adja a martfűi gyárát a Csíki Sörnek

2017.10.26. 08:05

Nem folytatott tárgyalásokat martfűi üzeméről a Heineken a Lixid Projekt Kft.-vel, a telephelyét továbbra is disztribúciós és logisztikai bázisként kívánja használni a jövő évtől, közölte a Világgazdaság érdeklődésére a társaság.

Az Igazi Csíki Sört gyártó Lixid Projekt korábban egy budapesti ügyvédi irodán keresztül hivatalos levélben tudatta a holland anyacéggel, megvásárolná a Heineken közelmúltban bezárt martfűi gyártóegységét, mindezt Lénárd András, a vállalat tulajdonosa is megerősítette.

martfűi gyárban egyébként 2018 januárjáig megszünteti a gyártást a Heineken, a telephely logisztikai központként üzemelne tovább. Lénárdék ezen kívül a Heineken csíkszeredai gyárára is bejelentkeztek, erre a felvetésre azonban a holland cég most nem reagált.

A Csíki Sör gyártója amúgy még tavasszal peren kívül rendezte a Heineken romániai leányvállalatával azt a névhasználati vitát, amely miatt Lázár János bojkottálni szerette volna a Heineken termékeit, a magyar parlament pedig külön törvényben szeretné megnehezíteni a holland cég életét.

A viszony viszont még így sem felhőtlen a két sörgyártó között, a nyáron a Lixid Projekt azzal vádolta meg a Heinekent, hogy más nagy sörgyártókkal együtt árháborút indított a Csíki Sör ellen, a Heineken és például a Dreher ugyanis fele annyiért árulják a söreiket a nagy áruházakban, mint amennyiért a székely sör kapható. A közelmúltban pedig az a hír terjedt el a sajtóban, hogy a Csíki Sör gyártója csődközelben van, de ezt a cég vezetése cáfolta.