Bennfentes kereskedelem gyanúja miatt távozik a német tőzsde vezére

2017.10.26. 22:01

Csütörtökön a német bíróság visszautasította Carsten Kengeter, a Deutsche Börse igazgatójának peren kívüli megegyezésre vonatkozó ajánlatát a német tőzsde vezetőjének ügyében, aki a fokozódó részvényesi nyomás hatására lemondott – írja a Bloomberg.

Kengeter esetében konkrétan bennfentes kereskedelem gyanúja merült fel, miután 2015 decemberében - pár héttel azelőtt, hogy kiderült, hogy a német tőzsde összeolvadhat a London Stock Exchange Grouppal - 4,5 millió euró értékben vett a Deutsche Boerse részvényeiből (az üzlet végül nem jött össze, és az LSE igazgatója nemrég bejelentette, hogy jövőre visszavonul az angol tőzsde éléről).

Az is kiderült közben, hogy a német tőzsde nem fogja tudni hozni, az idei növekedési célszámait. A Financial Times úgy tudja, hogy a rossz eredmény mellett konkrétan azért döntött Kengeter a távozás mellett, mert a a tőzsdén forgó részvények nagyjából 6 százalékát tulajdonló három nagybefektető a távozását akarta.

Kengeter ügyében 8 hónapja nyomoz az ügyészség, a csütörtöki döntést követően a nyomozás folytatódik. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki váltja Kengetert a Deutsche Börse élén.