16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Még jobban jár jövőre, aki Airbnb-n adja ki a lakásait

2017.10.26. 14:35 Módosítva: 2017.10.26. 15:31

Kedvezőbb feltételekkel adózhatnak jövő évtől a lakásukat rövid távra kiadók, ha megszavazzák az Országgyűlés elé terjesztett javaslatcsomagot. A Vállalkozók Fóruma összefoglalója szerint az átalányadózás lehetőségének kibővítése jelentős anyagi segítség az Airbnb-zőknek, akiknek mostanában egyre gyakrabban társasházi szigorításokkal kell szembenézniük. 

A lakásukat rövid távra kiadók 2017-ben is választhatták a tételes átalányadózást. Ennek lényege, hogy bérbe adott szobánként évente fix összegű, 38.400 forintos adó megfizetésére köteles a bérbeadó. Ez a lehetőség azonban eddig csak akkor volt igénybe vehető, ha legfeljebb egy lakásban és azon belül legfeljebb nyolc szobában történt az egyéb szálláshely-szolgáltatási tevékenység.

Jövőre azonban sokkal kedvezőbb keretek között valósulhat meg az Airbnb adózása, a javaslatcsomag ugyanis kiterjeszti a tételes átalányadózás választásának lehetőségét három lakás rövid távú bérbeadására is (változatlan, azaz legfeljebb nyolcas szobaszámra).

Tételes átalányadózást csak akkor választhat magánszemély, ha egy bérlő nem marad 90 napnál tovább, és ha az ingatlan a saját tulajdonát képezi, illetve ha azon haszonélvezeti joggal rendelkezik. Tehát nem élhet ezzel a lehetőséggel az, aki a bérelt lakásában szeretne a havi költségei csökkentésére egy szobát kiadni.



  • Tippek
  • Hírek