Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Bezárt a Balaton egyik legikonikusabb szállodája

2017.11.02. 19:55

A 24.hu szúrta ki, hogy Facebook-üzenetben búcsúzott el nemrég a Balaton legendás szállodája, a siófoki Hotel Ezüstpart. 

A melléképületek javarészt táboroknak és erdei iskoláknak adtak otthont. Ezeket már márciusban elkezdték bontani, helyükre vízparti nyaralóegyüttes épül. A 340 szobás, közel kétezer vendég befogadására alkalmas, uszodás főépület azonban csak most zárt be. 

Az Ezüstpart Szálló a déli part egyik legmonumentálisabb épülete 1983-as megnyitása óta. Az épület felbukkant a 2015-ös Balaton Methodban, Cristina Grosan Átalakítás folyamatban című kisfilmjének werkfotóit pedig  benevezték a világ legnagyobb fotóversenyére, a  Sony World Photography Awardsra. 

Az épület 1978 és 1983 között épült, Tillai Ernő tervezte. Az Ybl-díjas építészt szeptember elején választották Pécs díszpolgárává. Nevéhez olyan pécsi épületek fűződnek, mint a Domus Áruház, a Szliven Áruház és a Konzum Irodaház. 


A 24.hu megkereste az épület tulajdonosát, hogy kiderüljön az ikonikus épület sorsa, de az elzárkózott a nyilatkozattól.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?