Viszlát, Fujitsu PC-k!

2017.11.02. 16:10

A Lenovo felvásárolja a Fujitsu személyi számítógépes üzletágát, írja a Reuters. A Lenovo elnök-vezérigazgatója, Yang Yuanqing szerint a PC még mindig alapvető piac a Lenovo számára, az üzleti vevők ugyanis még mindig szeretik ezeket. 

A Lenovo 17,85 milliárd jent utal át mindezért, illetve a későbbi teljesítmény függvényében 2,55-12,75 milliárd jen közti összeget. Ha mindent kifizetnek, a 30,6 milliárd jen nagyjából 72 milliárd forintnak felel meg.

Az egész üzletet hivatalosan 2016 októbere óta tervegetik, és jövő nyárra zárhatják le teljesen. A személyi számítógépek piaca egyébként hanyatló, a Gartner adatai szerint az utolsó negyedévben is csökkent 3,6 százalékot előző év hasonló negyedévéhez képest. A Lenovo szerint a piaci feltételek a személyi számítógépeknél továbbra sem túl bíztatóak, de legalább az anyagköltségek stabilizálódni látszanak. 

A teljes számítógép-értékesítésben nem áll igazán jól a Lenovo, mivel az észak-amerikai értkesítések felfutása következtében már a HP a világ legnagyobb gyártója, írja az Engadget