János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megtévesztően reklámozták az ACC-t

2017.11.03. 12:02

Jogsértően reklámozta a vény nélkül kapható ACC gyógyszereket a Sandoz Hungária Kereskedelmi Kft., ezért 105 millió forintos bírságot szabott ki a cégre a Gazdasági Versenyhivatal – olvasható a GVH közleményében.  A köhögés kezelésére ajánlott ACC-t a Sandoz a következő szlogenekkel reklámozta:

  • „Gyors megoldás hurutos köhögésre!"
  • Gyorsan megtisztítja a légutakat!"
  • ACC, az gyorsan hat."
clk

Ezek a mondatok plakátokon, tévéreklámokban és reklámújságokban is megjelentek 2015 októbere és 2016 áprilisa között. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet szerint viszont az ACC alkalmazási előírásai nem támasztják alá azt, hogy a gyógyszer tényleg gyorsan hat. A termék tényleg gyorsan felszívódik, de ez nem ugyanazt jelenti, hogy az egész hatásmechanizmusa gyors. Így a gyorsasággal reklámozni félrevezető és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősül a GVH szerint.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!