Apróhirdetésben árulják a Bálnát

2017.11.06. 13:27

A főváros a neten, mégpedig az Ingatlan.com-on  árulja a Bálnát, „kivett kereskedelmi és kulturális központ” néven, vette észre a 444.hu. Legutóbb itt írtunk arról, hogy főváros egyszerűen képtelen nyereségesen üzemeltetni a hatalmas épületet, ezért újra nekifutnak az eladásának. 

Budapest minimum 11 milliárd forintot szeretne látni az értékesítésből, miközben „közfunkció fenntartására” is köteleznék a majdani vevőt. Az épület egyébként az egyik legértékesebb fővárosi területen fekszik, közvetlenül a Duna-partjánál, de plázaként képzelték el a működtetését, amiről már legelején könnyen meg lehetett mondani, hogy biztosan halálra van ítélve.   

A szlogenek szintjén „a fővárosiak kedvelt találkozóhelye” valójában a kezdetektől kezdve szellemplázaként működött, ahogy „a kulturális terület” kifejezés is maximum annyiban fedte le a valóságot, ha úgy értették, hogy nem várnak tömegeket az egyébként látványos épületbe.

Most viszont Tarlósék eléggé sietnek az eladással, csak november 15. délig lehet egyáltalán megvenni a pályázati dokumentációt, 3 millió forintért. A potenciális vevőknek tehát mostantól

hét munkanapjuk van eldönteni, hogy komolyan érdeklődnek-e.

December 5-ig lehet kérdéseket feltenni írásban, 15-ig kell beadni az ajánlatokat. Korábban Matolcsy Györgyék érdeklődéséről lehetett hallani, ők elvileg pénztörténeti múzeumnak szánták az ikonikus épületet.