Vendel
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Igazából kegyetlenül leránthatják az autósokat

2017.11.06. 07:33

A kgfb-kampány első napjaiban leadott 3500 megrendelés adatai szerint a K&H, az Allianz és az Union viszi az új kötések mintegy 60 százalékát.

Az eddig megrendelt szerződések átlagdíja – biztosítási adó nélkül – közel 17 ezer forint, ami a 14 százalékkal magasabb a tavaly ilyenkor mért 14 900 forintos díjszinthez képest - jelentette be saját adatbázisára hivatkozva a vezető online biztosításközvetítő, a Netrisk.hu.

A legsikeresebb biztosítók eddigi sorrendje: a dobogón jelenleg a K&H, az Allianz és az Union áll, együttes részesedésük közel 60 százalék. Őket követi a Groupama és a Wáberer – az első öt biztosító összesen az idei kampány új szerződéseinek közel 80 százalékát tudhatja magáénak.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a január elsején évfordulós szerződések jövő évi díjairól szóló értesítő levelek november 11-ig történő megérkezése nyomán tovább élénkül majd az ügyfelek érdeklődése. Szintén évtizedes megfigyelés, hogy az első napokat követően emelkedik az átlagdíj mértéke is, mivel a nagyobb autóval rendelkező, magasabb összegű biztosítást kötő autósok általában hosszasabb megfontolást követően döntenek a váltásról – erre egészen december 1-jéig lehetőségük is van.

Biztosítás.hu: Inkább duplája lesz az

Az az autós, aki nem keres olcsóbb biztosítót, az egy átlagos autónál 5 ezer forintos, egy nagyobb teljesítményű kocsinál 10 ezer forintos áremeléssel fog találkozni, írja a Biztosítás.hu alkuszportál.

Szerintük bár előzetesen eltérő állásponton voltak a biztosítási szakértők a díjak várható emelkedéséről, most az egymillió érintettből (akiknek év végén jár le a biztosítása) a százezer náluk kalkulátorral számolgató autós átlagosan

27 százalékos tényszerű díjemelkedéssel

nézhetett szembe a saját díjaik ellenőrzésekor. Szerintük a Netrisk által korábban számolt 14 számolt díjemelkedés kevésbé pontos, hiszen ott a tavalyi évben biztosítót váltók adatait hasonlították össze az idei évben biztosítót váltók átlagdíjával.

A mostani 20 ezer forint feletti ajánlatok elég markáns emelésnek számítanak a tavalyi adatokhoz képest, amikor a biztosítást váltó autósok átlagos díja 15 800 forint körül alakult.  A portál szerint azonban a váltó autósok is nagyobb arányban találhatnak maguknak jobb árakat. Az adataik szerint az idei kampányban ugyanis a kedvezőbb biztosítóra váltó autósok átlagdíja 17 900 forint lesz átlagosan. Mindezekhez azért még hozzájön a kötelező biztosításokat terhelő baleseti adó, ami továbbra is 30 százalék. A biztosítók egyébként 2010 óta folyamatosan emelik a díjaikat.

A portál szerint jó lesz figyelni a postaládát is az érintetteknek, hiszen november 10-ig kötelező minden biztosítónak papíralapon is kiküldeni a jövő évi díjakat.