Feladta magát a leggazdagabb horvát

2017.11.07. 15:00

Egyebek mellett a Fonyódi Ásványvíz és a Jana tulajdonosa is Ivica Todorovic, Horvátország Csányi Sándora, pontosabban a leggazdagabb horvát. Ő az MTI szerint épp nemrég adta fel magát a londoni Charing Cross-i rendőrségen, miután Horvátország elfogatóparancsot adott ki ellene és felkerült az Europol legkeresettebb bűnözőinek listájára is. 

Ivica Todorovicékat már múlt hónapban letartóztatták volna családostul, csak ők még időben elhagyták az országot. Főbb beosztottjait, Ivan Crnjac volt ügyvezető pénzügyi alelnököt, Piroska Canjuga volt üzleti fejlesztési alelnököt, Ljerka Puljic volt ügyvezető alelnököt, valamint Tomislav Lucic és Damir Kustrak volt igazgatósági tagokat mindenesetre már korábban lekapcsolták.

Todorovic 40 éve virágüzleteléssel kezdett mára az egyik legnagyobb régiós cég, a 60 ezer főt foglalkoztató Agrokor tulajdonosa lett. Igen ám, de a szlovén Mercator 2014-es felvásárlása 550 millió euróért (171 milliárd forintért) túl nagy falat lehetett még neki is, illetve furcsa egyéb üzletek is történtek a cégei körül. Minderről itt olvashat bővebben, az óriási Agrokor iránt egyébként pont a magyar Csányi Sándor érdeklődéséről lehetett hallani.